ISO sectionaaldeuren

Leverbaar in 40, 60 en 80 mm dikte
De ISO-deur is voor elke situatie perfect samen te stellen en staat voor veiligheid en duurzaamheid gecombineerd met uitstekende isolatiewaarden (akoestiek en warmte). Het ISO-deurblad wordt modulair en thermisch gescheiden opgebouwd met stalen geïsoleerde sandwichpanelen. De dagmaat wordt afgedicht met speciale rubberen slijtvaste profielen voor een optimale afdichting, zowel thermisch als ook voor vocht. De ISO-deur staat voor topkwaliteit met een moderne en eigentijdse uitstraling en is bijna overal toepasbaar door de verschillende typen beschikbare railsystemen. Deze zijn voorzien van een geïntegreerd verenpakket met geavanceerde kabeltrommels, weggewerkte kabelgeleiding en hoogwaardige bevestigingsmaterialen, waardoor een optimale veiligheid en bedrijfszekerheid wordt gegarandeerd.

Beplating (design) en kleurstelling
Er zijn verschillende profileringen beschikbaar voor wat betreft de beplating aan de buitenzijde (zichtzijde) van de sandwichpanelen. De gegalvaniseerde sandwichpanelen zijn standaard voorzien van een duurzame multi-laags bescherming tegen corrosie door weersinvloeden. Voor elke profilering is er een standaard kleurenpallet samengesteld met de meest gangbare of leverbare kleuren. Zit de gewenste kleur er niet tussen, dan bestaat de mogelijkheid om de sandwichpanelen tegen meerprijs in de gewenste kleur te laten coaten. Volop mogelijkheden voor een persoonlijk tintje.

Handmatige of elektrische bediening?
De ISO-deur kan op verschillende manieren worden bediend, zowel handmatig als ook elektrisch, de keuze is uiteraard afhankelijk van het budget of de gestelde eisen. De ISO-deur is door het verenpakket perfect uitgebalanceerd en is hierdoor relatief eenvoudig handmatig te bedienen. Echter ingeval de ISO-deur frequent  wordt gebruikt, is het misschien raadzaam om de ISO-deur te voorzien van een elektrische aandrijving of zelfs een snelloopaandrijving. In geval de ISO-deur wordt voorzien van een elektrische aandrijving, spreekt het voor zich dat de ISO-deur dient te voldoen aan Europese regelgeving in het kader van beveiligingen, dat geldt zowel voor 230V als ook voor 400V aandrijvingen. Er wordt dan ook nauw samengewerkt met fabrikanten die topkwaliteit leveren op zowel mechanisch als elektrotechnisch vlak en voldoen aan de laatste stand der techniek. Er zijn veel opties mogelijk om de logistieke doorgang te optimaliseren en de ISO-deur op afstand of automatisch te bedienen, zoals met afstandsbedieningen, radars, slagknoppen, extra bedieningskasten of zelfs met een app op de mobiele telefoon.

Vensters en raamsecties
In de Arbowetgeving staan enkele bepalingen beschreven over de aanwezigheid van daglicht op de werkplek. Voldoende daglicht op de werkplek werkt in ieder geval prettiger. De ISO-deur is uitermate geschikt om de ruimte te voorzien van daglicht. De modulaire opbouw van de ISO-deur is zo gedimensioneerd, dat in het ISO-deurblad optioneel verschillende typen ramen en vensters opgenomen kunnen worden. Een breed scala van hoogwaardige kunststof beglazing is leverbaar, zowel in tweevoudige als drievoudige uitvoering voor een optimale isolatiewaarde. Alle vensters en ramen zijn thermisch gescheiden van het ISO-deurblad. Maar naast de praktische voordelen speelt uitstraling ook een rol, zeker ingeval er ALU-secties (aluminium) worden toegepast, geeft dit de ISO-deur een modern en industrieel design.

Zijdeur of geïntegreerde loopdeur
Het productieproces is zo ingericht dat naast de ISO-deur optioneel een loopdeur met vaste pui in dezelfde uitstraling als de ISO-deur geproduceerd kan worden. De perfecte combinatie tussen enerzijds de logistieke doorgang en anderzijds het loopverkeer. Bovendien kan de loopdeur fungeren als vluchtroute en als zodanig opgenomen worden in het bedrijfsnoodplan. Is er niet genoeg zijruimte beschikbaar naast de ISO-deur, dan bestaat optioneel de mogelijkheid om een loopdeur op te nemen in het deurblad van de ISO-deur. Tevens kan in het kader van energiebesparing een geïntegreerde loopdeur een zinvolle optie zijn, ingeval er sprake is van veel loopverkeer, door het reduceren van de op-en-neer bewegingen van de deur. Het spreekt voor zich dat de loopdeuren voorzien kunnen worden van diverse soorten sloten (ook sleutelplan) voor een optimale en gewenste beveiliging.